D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan sağanak yağış ve yoğun sis, sürücülere zor anlar yaşattı. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle bölgede trafik akışı kontrollü şekilde sağlandı.
GÖRÜŞ MESAFESİ AZALDI
Bolu geçişinde Yumrukaya, Abant kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkileri ile Düzce tarafında Kaynaşlı, Bıçkıyanı ve Heyelan bölgelerinde sis ve yağış etkisini artırdı. Olumsuz hava koşulları sürüş güvenliğini düşürdü.
EKİPLERDEN UYARI
Karayolları ve trafik ekipleri güzergâhta önlem alırken, sürücülere dikkatli seyretmeleri yönünde uyarılarda bulundu. Yetkililer, özellikle düşük görüş mesafesine karşı hızın azaltılması ve trafik işaretlerine uyulması gerektiğini vurguladı.
SÜRÜCÜLER TEMKİNLİ İLERLEDİ
Bölgeden geçen araç sürücülerinin büyük bölümü, olumsuz hava koşulları nedeniyle hızlarını düşürerek ilerlemeyi tercih etti. Yetkililer, hava şartlarının devam edebileceğine dikkat çekerek tedbirli olunması çağrısını yineledi.