SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

CENTCOM açıkladı: İran’da 9 binden fazla hedef vuruldu

Haber görseli

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran’a yönelik askeri operasyonlara ilişkin son durumu paylaştı. Açıklamada, saldırıların başladığı tarihten bu yana binlerce hedefin vurulduğu bildirildi.

9 BİNDEN FAZLA HEDEF VURULDU

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, İran genelinde 9 bini aşkın noktanın hedef alındığı belirtildi. Operasyonların geniş bir alana yayıldığı ve farklı askeri unsurların kullanıldığı ifade edildi.

DENİZ UNSURLARI DA HEDEFTE

Açıklamada, saldırılar kapsamında 140’tan fazla deniz aracının da zarar gördüğü ya da tamamen imha edildiği kaydedildi. Bu araçlar arasında savaş gemilerinin de bulunduğu vurgulandı.

GENİŞ KAPSAMLI ASKERİ OPERASYON

ABD’nin operasyonlarda bombardıman uçakları, savaş uçakları, insansız hava araçları ve füze savunma sistemleri dahil olmak üzere hava, kara ve deniz unsurlarını eş zamanlı kullandığı aktarıldı. Bu durum, saldırıların çok yönlü ve kapsamlı yürütüldüğünü ortaya koydu.