SON GELİŞMELER
lösev
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

CHP'li Murat Emir: Türkiye'nin gerçek gündemi ekonomi

Haber görseli

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin temel sorununun ekonomi olduğunu savunan Emir, iktidarın farklı başlıklar üzerinden tartışma oluşturduğunu ileri sürdü. 

Emir, “Oysa Türkiye'de ne din ne de laiklik tehlike altındadır. Türkiye'de tehlike altında olan AK Parti'nin siyasi iktidarıdır” dedi.

"POLİSLER EMEKLİLİKTEN KORKUYOR, ÖĞRETMENLER AÇLIK SINIRINDA"

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerinde emekli ve asgari ücretlilerin açlık sınırının altında gelir elde ettiğini belirten Emir, kamuda görev yapan meslek gruplarına da değindi.

“Polislerimiz emekli olmaktan korkmaktadır. 1 milyon öğretmenimiz atanmayı beklerken, atanmış öğretmenlerimiz de açlık sınırı ile baş etmek zorundalar” ifadelerini kullanan Emir, ücretlerin yetersiz olduğunu savundu.

"İKİ GÜNLÜK FAİZİ EMEKLİYE VERSELER..."

Emeklilere verilecek bayram ikramiyesine ilişkin konuşan Emir, hükümetin faiz ödemelerine dikkat çekti. “Yani iki günlük faizi emekliye verseler, emeklinin ikramiyesini hemen 5 bin lira yapabilirler” dedi.

Emir, “İki günlük faizden vazgeçemiyorlar ve emekliye 1000 lira zam yapıp yapmamayı haftalardır çalışıyorlar” sözleriyle eleştirisini sürdürdü.

"İŞSİZLİK RAKAMLARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Resmi işsizlik rakamlarının gerçeği yansıtmadığını iddia eden Emir, son bir ayda istihdamın 516 bin azaldığını ve 11 milyon 986 bin kişinin işsiz olduğunu öne sürdü. “Rakamlarla oynamalarına bakmayın, gerçek rakam budur. Çünkü işyerleri kapanıyor, konkordatolar ilan ediliyor, esnaf kepenk kapatıyor” dedi.

"PARTİ İÇİ ELEŞTİRİLER" SORUSUNA YANIT

Gazetecilerin, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’nın parti içi ihraçlara yönelik tepkisini hatırlatması üzerine Emir, parti içindeki eleştiri sınırlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

“Partimizde her türlü görüş, düşünce rahatlıkla ifade edilebilir. Hiçbir kimse görüşlerini, düşüncelerini, partiyle veya Türkiye'yle ilgili değerlendirmelerini paylaştı diye veya parti içi bir mücadeleye girdi diye partiden ilişiği kesilmez” diyen Emir, şöyle devam etti:

“Ama içerisinde bulunduğumuz süreç göz önüne alındığında eleştirilerin nereye kadar yapılabileceği ve nereden sonrasının eleştiri sayılmayıp partililik ahlakı, hukuku ile uyuşmayacağını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”