SON GELİŞMELER
lösev
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Çin Dışişleri Bakanı’ndan ABD ve İsrail’e sert tepki

Haber görseli

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Vang, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumu tek taraflı eylemlere karşı ortak tutum almaya çağırdı.

LAVROV İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Vang Yi, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Orta Doğu’daki son gelişmeler ve İran’a yönelik saldırıların bölgesel ve küresel etkileri ele alındı..

“ORTA DOĞU TEHLİKELİ BİR UÇURUMA SÜRÜKLENİYOR”

Çinli Bakan, saldırıların ardından çatışmanın Körfez bölgesine yayıldığına dikkat çekerek, Orta Doğu’daki durumun kontrol edilemez bir noktaya doğru ilerlediğini söyledi. Çin’in bu gelişmelerden derin endişe duyduğunu kaydeden Vang, askeri eylemlerin derhal durdurulması gerektiğini vurguladı.

“ASKERİ EYLEMLER DERHAL DURDURULMALI”

Vang Yi, çatışmanın daha da yayılmasını ve gerilimin tırmanmasını önlemek için silahlı saldırıların acilen sonlandırılması gerektiğini ifade etti. Diyalog ve müzakere yoluna dönülmesinin tek çıkış yolu olduğunu dile getirdi.

Kaynak:AA