Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 12. Zirvesi’ne katılmak üzere Azerbaycan’a gitti.
TÜRK DÜNYASI GEBELE'DE BULUŞUYOR
Zirve, bu yıl “Bölgesel Barış ve Güvenlik” temasıyla 6-7 Ekim 2025 tarihleri arasında düzenleniyor.
Azerbaycan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen 12. zirvede, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kurumsal yapısının güçlendirilmesi, üye ülkeler arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel iş birliğinin derinleştirilmesi hedefleniyor.
Toplantılarda, bölgesel güvenliğin tesisi, ticaret yollarının geliştirilmesi, ulaştırma ve enerji alanlarında ortak projelerin ilerletilmesi gibi konuların ele alınması bekleniyor.
ANA TEMA: "BÖLGESEL BARIŞ VE GÜVENLİK"
Zirve, Türk dünyasının ortak coğrafyasında barış, istikrar ve refahın güçlendirilmesini amaçlıyor. Liderlerin, küresel ölçekte artan belirsizlikler karşısında Türk Devletleri Teşkilatı’nın daha etkin bir bölgesel aktör haline getirilmesi yönünde görüş alışverişinde bulunması öngörülüyor.
Kaynak: Haber Merkezi