Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
GÜNDEM: İKİLİ İLİŞKİLER VE BARIŞ SÜRECİ
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye-Ukrayna ikili ilişkileri, Ukrayna ile Rusya arasındaki barış süreci ve bölgesel-küresel gelişmeler ele alındı.
“KALICI BARIŞ İÇİN TÜRKİYE GAYRETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alaska ve Vaşington’daki temasları yakından takip ettiklerini belirterek, savaşın kalıcı bir barış ile sonlanması için Türkiye’nin çabalarını sürdürdüğünü ifade etti. Erdoğan, barışın tesis edilmesi halinde Türkiye’nin, Ukrayna’nın güvenliğine katkı vermeye devam edeceğini vurguladı.
“ADİL ÇÖZÜM MÜMKÜN”
Erdoğan, Ukrayna-Rusya savaşında adil bir çözümün mümkün olduğunu dile getirerek, taraflar arasındaki müzakerelerin güçlendirilerek devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin barışa zemin hazırlayacak üst düzey temaslar için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu da belirtti.
UKRAYNA’NIN BAĞIMSIZLIK GÜNÜNÜ TEBRİK ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede ayrıca Ukrayna’nın Bağımsızlık Günü nedeniyle Devlet Başkanı Zelenskiy’i tebrik etti.
Kaynak: İHA