Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bulgaristan diplomasisi

Yayınlama: 31.05.2025
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde ikili ilişkiler başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

SOMALİ İLE KALKINMA VE GÜVENLİK VURGUSU

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile yapılan görüşmede, Türkiye ile Somali arasındaki iş birliğinin güçlenerek sürdürülmesi yönünde kararlılık vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Somali’nin demokratik gelişim sürecine ve kalkınma vizyonuna güçlü destek vermeye devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, terörle mücadele konusundaki desteğin artarak süreceğini belirtti. Erdoğan, enerji ve balıkçılık gibi stratejik alanlarda da iş birliğinin derinleşmesinin her iki ülke için umut vadettiğini dile getirdi. Görüşmenin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali liderinin yaklaşan Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

BULGARİSTAN İLE BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİ VE BARIŞ GİRİŞİMLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile yaptığı telefon görüşmesinde ise Türkiye-Bulgaristan ilişkilerinin her alanda geliştiğine dikkat çekti. Savunma sanayii ve enerji sektörlerinde sürdürülen ortak çalışmaların ilerletilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, iki ülke arasında karşılıklı anlayışa dayalı yapıcı bir ilişki ortamının önemine değindi. Görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşı da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin barışı sağlamak adına tarafları İstanbul’da bir araya getirme çabalarının sürdüğünü vurgularken, Bulgaristan’ın bu süreçteki hassas tutumunun da dikkatle izlendiğini belirtti. Erdoğan, görüşmenin sonunda Cumhurbaşkanı Radev’in yaklaşan doğum gününü kutladı.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.