Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyaretinin ardından dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, KKTC politikalarından İsrail-Filistin krizine, kentsel dönüşümden iç siyasetteki gelişmelere kadar birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu.
Erdoğan, bilim ve teknoloji alanında gençlerin ilgisini çeken TEKNOFEST’in Türkiye için stratejik önemde olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“TEKNOFEST bir bilincin, bir davanın, bir şuur ikliminin ete kemiğe bürünmüş halidir.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın savunduğu iki devletli çözüm vizyonuna tam destek verdiklerini belirtti:
“Sayın Tatar’ın ortaya koyduğu iki devletli çözüm vizyonunu tüm gücümüzle desteklemeyi sürdürüyoruz. Ada’nın huzurunu bozan, kargaşa çıkartmayı arzulayan yaklaşımlara müsaade etmeyiz.”
Ortadoğu’daki gelişmelere değinen Erdoğan, İsrail’in tutumunu sert bir şekilde eleştirdi:
“Barış ve huzur iklimi İsrail’in istediği son şey. Kandan ve kaostan besleniyor.”
İç siyasette yaşanan bazı olaylara da değinen Erdoğan, son günlerde gündeme gelen bir mitingdeki olaya gönderme yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Polislerimiz devletin ve milletin güvenliği için gecelerini gündüzlerine katarken siz nasıl onların üzerlerine parti otobüsü sürdürürsünüz? Bu menfur eylem siyasetin sınırlarını aştı, artık yargının konusudur.”
Deprem ve kentsel dönüşümle ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerinde dönüşümün önemine dikkat çekti:
“Deprem konusunu ideolojik saplantılara kurban veremeyiz. Kentsel dönüşüm, Türkiye için bir hayat memat meselesidir.”