Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Papa 14. Leo’ya tebrik mektubu

Yayınlama: 09.05.2025
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papalık makamına seçilen Papa 14. Leo’ya bir tebrik mektubu gönderdi. Erdoğan, mektubunda Papa’yı Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına kutladı.

“MİLLETİM VE ŞAHSIM ADINA TEBRİK EDİYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Papalık makamına seçilmeniz münasebetiyle sizi milletim ve şahsım adına en içten duygularla tebrik ediyorum.”

“PAPA FRANSUVA BARIŞ VE HOŞGÖRÜNÜN TEMSİLCİSİYDİ”

Mektubunda, geçtiğimiz dönemde yaşamını yitiren Papa Fransuva’ya da değinen Erdoğan, onun bölgesel ve küresel ihtilafların arttığı bir dönemde barış ve hoşgörü için sarf ettiği çabanın tüm dünyada takdirle karşılandığını ifade etti.

“DİYALOĞU SÜRDÜRECEĞİMİZE İNANCIM TAM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva ile kurulan samimi ve yapıcı diyaloğun, Papa 14. Leo döneminde de aynı anlayışla süreceğine inandığını vurguladı.

“GAZZE İÇİN ORTAK GAYRET TEMENNİSİ”

Türkiye ile Vatikan arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesinin uluslararası alanda hoşgörünün güçlenmesine ve özellikle Gazze başta olmak üzere yaşanan insani trajedilerin sonlandırılmasına katkı sağlayacağına inandığını belirten Erdoğan, ortak çaba gösterme temennisinde bulundu.

 

Kaynak:İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.