SON GELİŞMELER
lösev
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Dakar’da burs protestosu kanlı bitti: Hükümetten soruşturma açıklaması

Haber görseli

Senegal’in başkenti Dakar’daki Cheikh Anta Diop Üniversitesi (UCAD) kampüsünde düzenlenen öğrenci protestolarında bir öğrencinin yaşamını yitirmesi üzerine hükümetten açıklama geldi. Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve sorumluların adalet önünde hesap vereceğini duyurdu. Protestoların, burs ödemelerini alamadıklarını ileri süren öğrenciler tarafından başlatıldığı bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANI: PROVOKASYON İHTİMALİ VAR

İçişleri Bakanı Bamba Cisse, kampüste yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, provokasyon ihtimaline dikkat çekerek önceden istihbarat aldıklarını söyledi. Cisse, olay günü sabah saatlerinde bazı öğrencilerin kampüs içindeki ve büyük ölçüde devlet tarafından sübvanse edilen restorana zarar vermeye başladığını belirtti. Güvenlik güçlerinin kampüste konuşlandırılmasının gerekli olduğunu savunan Cisse, olaylar sırasında karşılıklı şiddet yaşandığını doğruladı. Devletin meşru güç kullanma yetkisine sahip olduğunu vurgulayan Cisse, ancak bu gücün orantılı kullanılması gerektiğini ifade etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayları tasvip etmediğini belirten Cisse, kapsamlı bir soruşturmanın yürütüldüğünü açıkladı. Sorumluların yargı önüne çıkarılacağını dile getirdi.

YÜKSEKÖĞRETİM BAKANI’NDAN BURS AÇIKLAMASI

Yükseköğretim Bakanı Daouda Ngom ise akademik yılın başından bu yana burs ödemelerinin düzenli yapıldığını ve devletin öğrencilere herhangi bir borcu bulunmadığını söyledi. Bursların her ayın 5’inde ödendiğini belirten Ngom, öğrencilerle yönetim arasında bir yanlış anlaşılma yaşandığını ifade etti.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kampüste yaşanan olayların ardından öğrenci yurtları tahliye edildi ve üniversitede eğitime ikinci bir duyuruya kadar ara verildi. Protestolar sırasında Diş Hekimliği Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Abdoulaye Ba’nın güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu kampüs içinde hayatını kaybettiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.