Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) heyeti, geçtiğimiz Perşembe günü Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile olası yeni çözüm sürecine dair bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sırasında, HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yeni bir dava açıldığı öğrenildi.
Demirtaş’ın 2016 yılında yaptığı yedi farklı konuşmada kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek hakkında 15 yıl hapis ve siyasi yasak talep edildi. Diyarbakır 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianame kapsamında, davanın ilk duruşması 24 Eylül 2025 tarihinde yapılacak.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son aylarda PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Öcalan’ın örgüte silah bırakma çağrısı yapmasını ve tecridinin kaldırılarak Meclis’te konuşma yapmasını talep etti.
Türkiye’de 2013-2015 arasında yürütülen çözüm süreci, PKK ile devlet arasında yürütülen diyalog süreci olarak tarihe geçmişti. Son gelişmeler, kamuoyunda yeni bir çözüm sürecinin başlayabileceği yönünde yorumlara neden oldu.
Kaynak: İHA