Denizli’de suç örgütüne yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda gözaltına alınan 48 şüpheliden 43’ü tutuklandı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 4 ve 6 Ocak tarihlerinde iki ayrı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonların, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek ve örgüte üye olmak suçları kapsamında yürütüldüğü bildirildi.
AĞIR SUÇLAMALAR DOSYADA YER ALDI
Soruşturma kapsamında şüphelilerin, örgüt faaliyetleri çerçevesinde kasten öldürme, kasten yaralama, nitelikli dolandırıcılık, yasa dışı silah ticareti ve mala zarar verme suçlarına karıştıkları iddia edildi.
SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlar sırasında gözaltına alınan 48 şüphelinin ev ve araçlarında yapılan aramalarda 10 ruhsatsız tabanca, 3 tüfek ve çok sayıda mermi ele geçirildi.
43 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 43’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: AA
