Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat depremlerinin ardından yapımı süren afet konutlarına ulaşımı sağlayacak yolların büyük bölümünün tamamlandığını açıkladı. Toplam 370,5 kilometrelik yol projesinin 237,4 kilometrelik kısmı bitirildi.
36 MİLYAR LİRALIK YOL YATIRIMI
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, “8 ilde 32 farklı lokasyonda 78 bin 290 konut için 36 milyar liralık proje bedeliyle 370,5 kilometrelik deprem konut yolu projelendirdik” dedi. Şimdiye kadar 23 milyar liralık yatırımın tamamlandığını belirten Uraloğlu, 133,1 kilometrelik yolun ise yapımının devam ettiğini söyledi.
TAMAMLANAN VE DEVAM EDEN YOLLAR
Bakan Uraloğlu, yapılan çalışmaların il bazındaki durumunu da paylaştı:
Osmaniye: 42,4 km’lik yolun 23,4 km’si tamamlandı.
Hatay: 117,8 km’lik yolun 86,9 km’si tamamlandı.
Kahramanmaraş: 42 km’lik yolun 23,9 km’si tamamlandı.
Malatya: 45,4 km’lik yolun 36,5 km’si tamamlandı.
Şanlıurfa: 53,1 km’lik yolun 21 km’si tamamlandı.
Diyarbakır: 55,5 km’lik yolun 40,4 km’si tamamlandı.
Kilis: 7,6 km’lik yolun 5,3 km’si tamamlandı.
Adana: 6,7 km’lik kesimde çalışmalar sürüyor.
HASAR GÖREN YOLLAR ONARILDI
Deprem bölgesinde bulunan 9 bin 176 kilometrelik yol ağının yalnızca 184 kilometrelik kesiminde hasar meydana geldiğini hatırlatan Uraloğlu, bu oranın yol ağının yüzde 2’sine denk geldiğini ifade etti. “11 ilimizdeki yol ağının yüzde 98’i depremden etkilenmedi. Hasar gören kısımları ise hızla onardık” dedi.
“GÜVENLİ VE KONFORLU ULAŞIM HEDEFİNE ULAŞTIK”
Bakan Uraloğlu, yapılan yatırımlar sayesinde bölgede kara yolu ulaşımının yeniden güvenli, hızlı ve konforlu hale getirildiğini vurgulayarak, afet konutlarıyla birlikte yolların da eş zamanlı olarak hizmete açılacağını kaydetti.
Kaynak:İHA