anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Depremin acılarını bir kitapta topladı

GAZETECİ ve yazarlığının yanı sıra jeolog olan Mevlüt Soysal, 17 Ağustos felaketinden yola çıkarak deprem gerçeğinin tüm acılarını ‘Babamla Ben’ adlı kitabında bir araya getirdi. Soysal kitapta, depremi yaşamış baba ve oğlun hikayesini anlattı.
 Tarih: 05-11-2020 12:37:52
Depremin acılarını bir kitapta topladı

 

İzmit’te uzun yıllardır gazetecilik ve yazarlık yapan Mevlüt Soysal, yeni kitabında eğitim aldığı alanlardan biri olan jeolojiden beslendi. ‘Tek Tanığım Gökyüzü’, ‘Dünün Birinde’ ve ‘Temmuz’ gibi kitapları yayınlanan Soysal, yeni kitabı olan ‘Babamla Ben’ de, 17 Ağustos depremini yaşamış olan baba ve oğlun hikayesini anlattı.

Kitabında, depremin ardından yaptığı bir hata ve bu hatanın doğurduğu acı sonuçlar nedeniyle 17 Ağustos’la yüzleşemeyen babanın oğlu ile yaşadığı çatışmaları anlatan Soysal, ‘İnsan dününü silebilir mi?’ sorusunun yanıtını da bu eserinde arıyor ve dünle yüzleşmeden, mutlu bir yarının kurulamayacağını ifade ediyor.

Soysal öte yandan, Türkiye’deki depremler, halkın doğal afetlere yaklaşımı, beklenen İstanbul depremi, batı ve doğu arasında depremlere bakış farklılıkları üzerinden de jeoloji bilimi üzerinden irdelemeler yapıyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI