Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Düzeltme ve Cevap Metni

Manşet Haber internet sitesinde 22 Temmuz 2026 tarihinde yayımlanan “Bayburt Barosu’ndan hükümete: Akran zorbalığı için yeni yasa çağrısı” başlıklı haberde; “Akran zorbalığının hukuki tanımında, 6284 sayılı Kanun’un yazarlarından Av. İsmet Yıldız ile Ankara Adliyesi destek görevlisi Uzman Psikolog Asya Özgür’den katkı alındı.” ifadesine yer verilmiştir.

DİĞER 30.07.2026 14:57 Güncelleme: 30.07.2026 15:16 Sistem Yöneticisi 105 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Düzeltme ve Cevap Metni
Paylaş:
N

Söz konusu ifade gerçeği yansıtmamaktadır. Av. Mehmet Melih Kaya tarafından hazırlanan ve akran zorbalığının Türk Ceza Kanunu’nda müstakil bir suç olarak düzenlenmesini öngören çalışmaya tarafımızca herhangi bir bilgi, görüş, danışmanlık, mesleki değerlendirme, destek veya katkı sunulmamıştır. İsimlerimizin, mesleki unvanlarımızın ve görevlerimizin bu çalışmayla ilişkilendirilmesine yönelik bilgimiz, iznimiz veya onayımız bulunmamaktadır.

Uzman Psikolog Asya Özgür, Av. Mehmet Melih Kaya’ya ya da Bayburt Barosu tarafından açıklanan kanun çalışmasına ilişkin herhangi bir psikolojik danışmanlık veya mesleki değerlendirme sunmamıştır. Haberde kamudaki görevinin ve uzman psikolog unvanının kullanılması; somut olaylar ve çocuklara ilişkin dosyalar hakkında mesleki değerlendirmelerde bulunduğu, bu değerlendirmeleri de söz konusu kanun çalışmasında kullanılmak üzere paylaştığı yönünde gerçeğe aykırı bir izlenim oluşturmaktadır.

Av. İsmet Yıldız da söz konusu çalışmaya akran zorbalığının hukuki tanımı, Türk Ceza Kanunu’nda yeni bir suç ihdas edilmesi veya “çocuklar arası ceza hukuku” yaklaşımı bakımından herhangi bir hukuki görüş, danışmanlık ya da katkı sunmamıştır. İsminin ve mesleki birikiminin bu kanun çalışmasına destek vermiş gibi kullanılması gerçeğe aykırıdır.

Her ikimizin katkıda bulunduğu çalışma, Çocuk Hareketi bünyesindeki Akran Zorbalığıyla Mücadele Komisyonunda yaklaşık 25 uzmanın ortak emeğiyle yürütülmüştür. Bu çalışmalar sırasında ortaya çıkan bilgi, tanım ve değerlendirmeler; çocukları merkeze alan koruyucu, önleyici, eğitici ve onarıcı bir yaklaşım çerçevesinde geliştirilmiştir.

Komisyon çalışmalarında akran zorbalığının Türk Ceza Kanunu’nda müstakil bir suç olarak düzenlenmemesi yönünde yaklaşım benimsenmiştir. Ortak çalışma sırasında ortaya çıkan bilgi, tanım ve değerlendirmelerin, daha sonra çalışma grubundan ayrılan Av. Mehmet Melih Kaya tarafından hazırlanan TCK düzenlemesinde kullanılmasına yönelik tarafımızca herhangi bir izin veya onay verilmemiştir.

Dolayısıyla Bayburt Barosu tarafından kamuoyuna açıklanan kanun çalışmasına katkı sunduğumuz, bu çalışmayı desteklediğimiz veya akran zorbalığının TCK'da müstakil bir suç olarak düzenlenmesi yönünde görüş bildirdiğimiz iddiası doğru değildir

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Av. İsmet Yıldız Polat

Uzman Psikolog Asya Özgür

HABER BİLGİSİ
Muhabir: Mazhar Taha Akkaya
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
İmza törenindeki pürüzün sebebi belli oldu! İlk açıklama geldi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İmza törenindeki pürüzün sebebi belli oldu! İlk açıklama geldi
WhatsApp
İhbar Hattı