1976 yılında Samsun’da dünyaya gelen Levent Kuruoğlu, yükseköğrenimini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Amasya Eğitim Fakültesi’nde tamamladı. Akademik çalışmalarını meslek hayatıyla birlikte sürdüren Kuruoğlu, 2006 yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Halen Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde doktora çalışmalarına devam etmektedir.
Meslek hayatına 2002 yılında Samsun’da Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak başlayan Kuruoğlu, eğitim kurumlarında edindiği saha tecrübesini sendikal faaliyetlere taşıdı. Eğitim çalışanlarının karşı karşıya kaldığı sorunların çözümü, özlük haklarının geliştirilmesi ve eğitim sisteminin daha nitelikli hale getirilmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttü.
SENDİKAL MÜCADELEDE YÜKSELİŞİ
Levent Kuruoğlu’nun sendikal mücadelesi 2003 yılında başladı. Bu tarihten itibaren sendikal hareket içerisinde farklı görev ve sorumluluklar üstlenen Kuruoğlu, eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal ve mesleki haklarının geliştirilmesi için aktif çalışmalar yürüttü. Yaklaşık çeyrek asra yaklaşan sendikal tecrübesi boyunca teşkilatlanma, temsil ve hak arama mücadelesinin birçok aşamasında görev aldı.
Sendikal çalışmalarının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapan Kuruoğlu, eğitimden sosyal politikalara kadar birçok alanda toplumsal sorumluluk projelerinde yer aldı.
HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN’İN KURUCU GENEL BAŞKANI
2021 yılında eğitim çalışanlarının özgür iradesine dayanan, bağımsız ve ilkeli bir sendikal anlayış oluşturmak amacıyla bir grup eğitimciyle birlikte Hürriyetçi Eğitim Sen’in kuruluşuna öncülük etti. Kurucu Genel Başkan olarak göreve başlayan Kuruoğlu, kısa sürede ülke genelinde teşkilatlanma başarısı gösteren sendikanın büyüme ve kurumsallaşma sürecine liderlik etti.
Hürriyetçi Eğitim Sen’in 1. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkan seçilen Kuruoğlu, daha sonra gerçekleştirilen 2. Olağanüstü Genel Kurul ve 2. Olağan Genel Kurul’da da delegelerin güçlü desteğini alarak yeniden Genel Başkanlık görevine getirildi.
HÜR SEN KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANLIĞI
Sendikal alandaki çalışmalarıyla geniş bir kesimin takdirini kazanan Levent Kuruoğlu, bugün Hür Sen Konfederasyonu Genel Başkanlığı görevini de yürütmektedir.
Kuruoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.