Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada suç teşkil eden paylaşımlara yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında yeni bir operasyon gerçekleştirdi. X platformu üzerinde “Distaste” kullanıcı adıyla faaliyet gösteren sayfanın yöneticisi Fahrettin Gökberk Akbulut gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK SUÇU
Savcılık tarafından yapılan incelemelerde, söz konusu hesabın paylaşımlarında Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesinde düzenlenen “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçunun unsurlarının bulunduğu belirlendi. Toplumsal barışı bozmaya yönelik içerikler ürettiği ve provokatif paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen Akbulut, emniyet güçleri tarafından yakalandı.
DİJİTAL MATERYALLERE EL KONULDU
Gözaltı sırasında şüphelinin evinde ve üzerinde bulunan bilgisayar, cep telefonu ve depolama aygıtlarına el konuldu. Bilişim uzmanları tarafından incelenecek dijital materyallerin, soruşturmanın seyrini derinleştirmesi ve olası bağlantıların ortaya çıkarılması bekleniyor.

HESABA ERİŞİM ENGELİ
Operasyonun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, suç unsuru taşıyan içeriklerin yayılmasını önlemek amacıyla “Distaste” isimli X hesabına erişim engeli getirildi.
TUTUKLAMA KARARI
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Fahrettin Gökberk Akbulut, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.