Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

ABD’de camiye kanlı saldırı: 3 kişi öldü

ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Diego kentindeki bir camiye silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre en az 2 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

DÜNYA 18.05.2026 23:38 Dicle Toğal 1278 okuma Okuma Süresi: 2 dk
ABD’de camiye kanlı saldırı: 3 kişi öldü
Paylaş:
N

ABD’nin California eyaletine bağlı San Diego kentinde, aynı zamanda okul ve Kur’an kursunun da bulunduğu İslam Merkezi’ne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, olay yerine çok sayıda polis ve özel ekip sevk edildi; merkezde bulunan öğrenciler ile vatandaşlar tahliye edildi.

SAN DIEGO İSLAM MERKEZİNDE SALDIRI ALARMI

San Diego Polis Departmanı, Eckstrom Caddesi’ndeki merkezden gelen “aktif saldırgan” ihbarı üzerine bölgeyi güvenlik çemberine aldı. San Diego Belediye Başkanı Todd Gloria da güvenlik güçlerinden anlık bilgi aldığını açıkladı.

POLİS: TEHDİT ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İlk ihbarın ardından yaklaşık bir saat içinde polis, olay yerindeki tehdidin “etkisiz hale getirildiğini” bildirdi. Yetkililer, saldırıda 3 yetişkinin yaşamını yitirdiğini; 2 şüpheli saldırganın ise ölü ele geçirildiğini duyurdu. Hayatını kaybedenler arasında bir güvenlik görevlisinin de bulunduğu belirtildi. Yetkililer, iki saldırganın olayın ardından intihar ettiğini, saldırının ise nefret suçu kapsamında soruşturulduğunu açıkladı. Şüphelilerin kimliklerinin henüz belirlenemediği bildirildi.

TRUMP: “BU KORKUNÇ BİR DURUM”

ABD Başkanı Donald Trump, saldırıya ilişkin kendisine brifing verildiğini belirterek, “Konuyla ilgili brifing verildi. Bu korkunç bir durum. İlk bilgiler verildi, ancak konuyu tekrar ele alıp çok dikkatli bir şekilde inceleyeceğiz.” dedi.

ÇOCUKLAR TAHLİYE EDİLDİ, BÖLGEDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

İslam Merkezi’nin San Diego’daki en büyük camilerden biri olduğu, bünyesinde eğitim faaliyetlerinin de yürütüldüğü belirtildi. Olay sırasında çocukların güvenli biçimde dışarı çıkarıldığı, bölge çevresinde yoğun polis konuşlanmasının sürdüğü aktarıldı. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi de saldırıyı kınadı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kahramanmaraş merkezli sahte altın operasyonunda 22 tutuklama
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kahramanmaraş merkezli sahte altın operasyonunda 22 tutuklama
WhatsApp
İhbar Hattı