Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

ABD’de İran protestosu: Kongre binasında gözaltına alındılar

ABD Kongre binasında İran’a yönelik saldırılara karşı düzenlenen protestoda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

DÜNYA 21.04.2026 06:17 Buket Saymaz 330 okuma Okuma Süresi: 1 dk
ABD’de İran protestosu: Kongre binasında gözaltına alındılar
Paylaş:
N

ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Kongre binasında, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına karşı düzenlenen protestoda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gösteri, Kongre binasının “Cannon Rotunda” olarak bilinen ana salonunda gerçekleştirildi. Kendilerini “Savaş Karşıtı Gaziler” olarak tanıtan bir grup, savaş karşıtı eylem düzenledi.

POLİS MÜDAHALESİ YAŞANDI

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, protestocuların polis tarafından plastik kelepçelerle gözaltına alındığı görüldü. Eyleme katılanların önemli bir bölümünün sessiz şekilde protestolarını sürdürdüğü ve polise direnmediği belirtildi.

ENGELLİ PROTESTOCULAR DA YER ALDI

Protestoya katılan bazı kişilerin koltuk değnekleri ve tekerlekli sandalyelerle eyleme katıldığı görüldü. Çok sayıda kişinin gözaltına alınması, sosyal medyada bazı kullanıcıların tepkisine neden oldu.

SAVAŞ KARŞITI MESAJLAR DİKKAT ÇEKTİ

ABD askeri üniforması giyen protestocuların taşıdığı dövizlerde, “Bir diğer savaşı kaldıramayız” ve “İran’a karşı savaşı durdurun” ifadeleri yer aldı.

Eylem sırasında ABD milli marşı çalındı, savaşta hayatını kaybeden askerler için saygı duruşunda bulunuldu ve sembolik bayrak katlama töreni düzenlendi.

MÜZAKERE GÜNÜNE DENK GELDİ

Protesto, ABD ile İran arasında Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yapılacak ikinci tur müzakerelerin başlayacağı gün gerçekleşti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
ETİKETLER
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Reel sektörde sinyaller zayıf: Güven endeksi düştü
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Reel sektörde sinyaller zayıf: Güven endeksi düştü
WhatsApp
İhbar Hattı