Son günlerde Avusturya'da yaşanan rekor sıcaklıkların ardından kuvvetli sağanak ve fırtına, özellikle ülkenin doğu kesimlerinde önemli olumsuz etkiler yarattı.
SU BASKINLARI YAŞANDI
Avusturya Meteoroloji Kurumu'nun açıklamalarına göre, Aşağı Avusturya ve Burgenland eyaletlerinde etkili olan yoğun yağışlar, su baskınlarına neden oldu. Fırtına, başta Burgenland olmak üzere bazı bölgelerde ağaçları ve elektrik direklerini devirdi. Aşağı Avusturya'da 321 itfaiye personeli, yaklaşık 400 olaya müdahale etti.
VİYANA'DA HAVA UYARISI
Başkent Viyana'da dün öğleden sonra başlayan yağışlar, yer yer dolu ve kuvvetli rüzgarlarla birlikte görülürken, şehir genelinde hava durumu uyarıları yapıldı. Ağustos'un başlarında 41 dereceyle sıcaklık rekoru kırılan Viyana'da, bugün ölçülen en yüksek sıcaklık yaklaşık 29 derece oldu.
Avusturya'daki sıcak hava dalgası sırasında, 3-6 Ağustos tarihlerinde 63 ölçüm istasyonunda sıcaklık rekorları kırıldı; 11 istasyonda ise 40 derece veya daha yüksek değerler tespit edildi. Aşağı Avusturya'daki Bad Deutsch-Altenburg'da, 5 Ağustos'ta kaydedilen 41,2 derece, ülke tarihindeki en yüksek sıcaklık olarak kaydedildi.
Avusturya Meteoroloji Kurumu, son 12 ayın, 1850'den bu yana ölçümlerin başladığı tarihten itibaren en kurak dönem olabileceğini ve kısa süreli yağışların mevcut yağış eksikliğini gidermeyeceğini bildirdi.