İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde bulunan El Halil kenti ve çevresindeki ablukayı yedinci gününde de sürdürdü. Kentin Eski Şehir bölgesinde geçişler demir kapılarla kapatılırken, askeri kontrol noktalarında Filistinlilerin durdurularak arandığı ve kötü muameleye maruz bırakıldığı gözlendi.
EL HALİL'DE ABLUKA YEDİNCİ GÜNÜNE GİRDİ
İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde uyguladığı abluka devam ediyor.
Kent merkezi ve çevresinde yedi gündür sürdürülen askeri uygulamalara baskınlar ve saldırılar da eşlik ediyor.
İsrail güçlerinin bölgedeki geçişleri sınırlandırdığı ve Filistinlilere yönelik müdahalelerini sürdürdüğü bildirildi.
ESKİ ŞEHİR BÖLGESİNDE GEÇİŞLER KAPATILDI
El Halil'in Eski Şehir bölgesinde İsrail askerleri tarafından bazı geçiş noktalarına demir kapılar yerleştirildi.
Bu kapılarla geçişlerin engellendiği bölgede, İsrail güçlerinin oluşturduğu askeri kontrol noktaları da faaliyetlerini sürdürüyor.
Kontrol noktalarında Filistinlilerin durdurulduğu ve üst aramasından geçirildiği gözlendi.
FİLİSTİNLİ SİVİLLERE KÖTÜ MUAMELE
İsrail askerlerinin El Halil'deki kontrol noktalarında sivillere yönelik uygulamaları da görüntülendi.
Bölgede geçiş yapmak isteyen Filistinlilerin askerler tarafından durdurulduğu, arandığı ve kötü muameleye maruz kaldığı belirtildi.
İsrail ordusunun kent ve çevresindeki ablukası yedinci gününde devam ederken, Eski Şehir bölgesindeki askeri kontrol noktaları ve geçiş kısıtlamaları sürüyor.