Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Donald Trump duyurdu: "Hürmüz Boğazı'ndaki mayınlar temizlendi"

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki mayınların temizlendiğini açıkladı. Trump, yeni mayın döşeyen gemilere karşı "sıfır tolerans" uygulanacağını söyledi.

DÜNYA 25.08.2026 18:27 Güncelleme: 25.08.2026 18:57 Nahibe Demirel 60 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Donald Trump duyurdu: "Hürmüz Boğazı'ndaki mayınlar temizlendi"
Paylaş:
N

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki mayınların Amerikan donanması tarafından temizlendiğini duyurdu. Bu durumla ilgili olarak İran'a karşı "sıfır tolerans" politikası izleneceğini söyledi.

MAYINLARIN TEMİZLENDİĞİ AÇIKLANDI

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hürmüz Boğazı'nın uluslararası sularındaki tüm mayınların kaldırıldığı veya imha edildiği bilgisini aldığını belirtti. Buna ek olarak, yeni mayın döşeyen herhangi bir gemi ya da tekneye karşı sert önlemler alınacağını ifade eden Trump, bu tür gemilerin derhal imha edileceğini bildirdi.

ABD'YE GÜVENLİK POLİTİKASI VE UZAY KUVVETLERİ TAKİBİ

Trump, ABD Uzay Kuvvetleri aracılığıyla Hürmüz Boğazı'nın her yerinin izlendiğini kaydetti. Ayrıca mayın yerleştirilmesine yönelik sıfır tolerans politikalarının uygulandığını vurguladı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Emekli dedektör köpek Naz, iki yıl süren görevi tamamladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Emekli dedektör köpek Naz, iki yıl süren görevi tamamladı
WhatsApp
İhbar Hattı