Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Erdoğan’dan NATO vurgulu görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Seçilmiş Başbakanı Peter Magyar ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı. Erdoğan, Türkiye-Macaristan ilişkilerinin ortak tarih ve kültürden güç aldığını vurguladı. NATO müttefikliği çerçevesinde bölgesel ve küresel istikrara katkı sağlandığı ifade edildi.

DÜNYA 14.04.2026 17:24 Nahibe Demirel 170 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Erdoğan’dan NATO vurgulu görüşme
Paylaş:
N

Görüşmede, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın daha da ileri taşınması hedefi öne çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili ilişkilerin ticaret, savunma sanayii, enerji ve kültürel alanlarda daha güçlü bir zemine oturtulabileceğini belirtti.

ORTAK TARİH VE KÜLTÜREL BAĞLAR ÖNE ÇIKTI

Erdoğan, Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkilerin sadece diplomatik değil, aynı zamanda köklü tarih ve kültürden beslendiğini ifade etti. Bu bağların, iki ülke arasındaki iş birliğini daha da sağlamlaştırdığına dikkat çekildi.

NATO VE BÖLGESEL İSTİKRAR MESAJI

Görüşmede NATO müttefikliğinin önemine de değinildi. Türkiye ve Macaristan’ın ittifak içindeki iş birliğinin, hem Avrupa’da hem de küresel ölçekte barış ve istikrara katkı sağladığı vurgulandı.

GELECEK DÖNEM İÇİN ORTAK ADIMLAR

Tarafların, önümüzdeki süreçte farklı alanlarda temasları artırma ve ortak projeleri geliştirme konusunda mutabık kaldığı belirtildi. Yeni dönemde ilişkilerin daha da derinleşmesi bekleniyor.

 
 
HABER BİLGİSİ
Kaynak: DHA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Şirket bağlantısı ortaya çıktı: İliç davasında bilirkişi değişti
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Şirket bağlantısı ortaya çıktı: İliç davasında bilirkişi değişti
WhatsApp
İhbar Hattı