Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Estonya'dan Rusya'ya yeni yaptırım mesajı: 1600 kişi ve kuruluş hedefte

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ardından Moskova üzerindeki baskının artırılması çağrısında bulundu.

DÜNYA 10.10.2026 18:02 İlayda Arslan Okuma Süresi: 2 dk
Estonya'dan Rusya'ya yeni yaptırım mesajı: 1600 kişi ve kuruluş hedefte
Paylaş:
N

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına ilişkin açıklamada bulunarak Avrupa'nın Moskova'ya karşı yaptırım politikasını sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Son haftalarda saldırıların şiddetlendiğini ifade eden Tsahkna, çocukların da aralarında bulunduğu sivillerin evlerinde ve toplu taşıma araçlarında hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

RUSYA'YA YÖNELİK 1600 YAPTIRIM HEDEFİ

Tsahkna, pazartesi günü Lüksemburg'da gerçekleştirilecek Avrupa Birliği Dışişleri Konseyi (FAC) toplantısında Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların gündeme geleceğini bildirdi.

Rusya'nın askeri-sanayi kompleksiyle bağlantılı 1600 kişi ve kuruluşun hedef alındığını belirten Tsahkna, söz konusu yaptırımların toplantıda onaylanacağını ifade etti.

"RUSYA ÜZERİNDEKİ BASKI ARTIRILMALI"

Ukrayna'da adil bir barışın sağlanabilmesi için Rusya'nın savaşı sürdürme kapasitesinin sınırlandırılması gerektiğini savunan Tsahkna, ekonomik ve siyasi baskının artırılması çağrısında bulundu.

Rusya'nın savaş yürütmek için kullandığı kaynaklardan mahrum bırakılmasının Avrupa'nın uzun vadeli güvenliği açısından da önemli olduğunu belirtti.

RUSYA'NIN ENERJİ GELİRLERİ HEDEFTE

Avrupa'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarını sürdürdüğünü kaydeden Tsahkna, enerji gelirlerinin azaltılması ve yaptırımları aşmak için kullanıldığı belirtilen gölge filoya karşı önlemlerin artırılması gerektiğini ifade etti.

Estonya'nın, dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna'ya destek amacıyla kullanılmasını da desteklediğini bildirdi.

UKRAYNA'YA DESTEK ÇAĞRISI

Ukrayna'nın bağımsızlığını ve egemenliğini savunabilmesi için uluslararası desteğin artırılması gerektiğini vurgulayan Tsahkna, ülkenin sivil nüfusunu koruyacak imkânlara sahip olmasının önemine dikkat çekti.

Estonya Dışişleri Bakanı, Rusya üzerindeki baskının sürdürülmesinin hem Ukrayna'da barışın sağlanması hem de Avrupa'nın güvenliği açısından gerekli olduğunu belirtti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
DSP lideri Aksakal'dan Özgür Özel'e 'hain' tepkisi! Seyit Torun'u hatırlattı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DSP lideri Aksakal'dan Özgür Özel'e 'hain' tepkisi! Seyit Torun'u hatırlattı
WhatsApp
İhbar Hattı