Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Filistin'den İsrail'e ezan tepkisi: Bu bir dini savaş ilanı!

Filistin yönetimi, İsrail’de camilerde hoparlörle ezan okunmasını yasaklamayı öngören yasa tasarısına sert tepki gösterdi.

DÜNYA 02.06.2026 06:19 Dicle Toğal 79 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Filistin'den İsrail'e ezan tepkisi: Bu bir dini savaş ilanı!
Paylaş:
N

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Din İşlerinden Sorumlu Başdanışmanı Şeyh Mahmud el-Hebbaş, İsrail’de ezanın hoparlörle okunmasını yasaklamaya yönelik yasa tasarısına tepki gösterdi. Hebbaş, söz konusu girişimin Müslümanlara, İslamiyet’e ve ibadet özgürlüğüne doğrudan saldırı olduğunu belirtti.

FİLİSTİN’DEN EZAN YASAĞINA SERT TEPKİ

Hebbaş, İsrail’in Kudüs ve 1948 topraklarında ezanı hedef alan adımlarının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Bu girişimi, İslam’ın kutsal değerlerine ve dini ritüellerine karşı "dini savaş" ilanı olarak değerlendirdi.

İBADET ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

Filistinli yetkili, camilere ve dini uygulamalara yönelik baskıların uluslararası hukukla güvence altına alınan ibadet özgürlüğünü ihlal ettiğini ifade etti. Hebbaş, bu politikanın nefret ve aşırıcılığın yansıması olduğunu söyledi.

TASARI MECLİS SÜRECİNİ BEKLİYOR

İsrail’de aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir’in partisi Yahudi Gücü tarafından hazırlanan tasarı, camilerde ezanın hoparlörle okunmasını yasaklamayı hedefliyor. Tasarının yasalaşması için Meclisten geçmesi gerekiyor ancak oylama tarihi henüz netleşmedi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
CHP’de 111 milletvekilinden olağanüstü kurultay çağrısı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
CHP’de 111 milletvekilinden olağanüstü kurultay çağrısı
WhatsApp
İhbar Hattı