Fransa’da üç haftayı aşkın süredir devam eden lise eylemlerine katılan 31 yaşındaki bir kadın, Paris’te bir polisin kendisine cinsel ve fiziksel şiddet uyguladığı iddiasıyla şikayette bulundu. Kadın, olayla ilgili Ulusal Polis Genel Müfettişliğine (IGPN) başvurdu. Fransız basınında da 8 Ekim’deki eylem sırasında yaşandığı öne sürülen olayla ilgili şikayetin IGPN’ye taşındığı bildirildi.
OLAYIN 8 EKİM’DE YAŞANDIĞI İDDİA EDİLDİ
BFMTV’nin aktardığı bilgilere göre kadın, 8 Ekim’de başkent Paris’te düzenlenen lise eylemlerine katıldı.
31 yaşındaki eylemci, göstericileri kontrol altına almaya çalışan bir polis tarafından cinsel ve fiziksel şiddete maruz kaldığını öne sürdü.
Kadın, iddialarıyla ilgili Fransız polisinin denetlenmesi ve soruşturulmasından sorumlu IGPN’ye başvurdu.
AVUKATI KİMLİK TESPİTİNİN ZOR OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Eylemcinin avukatı, müvekkilinin yaşanan olayın ardından şaşkınlık yaşadığını belirterek, olayın gerçekleştiği koşullar nedeniyle söz konusu polisin kimliğinin belirlenmesinin zorlaştığını ifade etti.
Paris Belediye Meclisi Üyesi Simon Duquerroir da olay sırasında bölgede bulunduğunu, kadının çığlıklarını duymasının ardından yanına gittiğini söyledi. Duquerroir’ın Paris Belediye Meclisi üyeliği de resmi kayıtlarda yer alıyor.
6 BİN 877 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Fransa’da daha iyi eğitim koşulları talebiyle başlayan lise eylemleri ülke genelinde devam ediyor.
Fransa Adalet Bakanlığının verilerine göre eylemlerin başlangıcından bu yana 6 bin 877 kişi gözaltına alındı, 21 kişi ise tutuklandı.
BİNİ AŞKIN KİŞİ YARALANDI
Eylemlerde polis müdahaleleri de tartışma konusu olurken, bugüne kadar 1000’den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.
Polis müdahalelerine ilişkin çeşitli iddialar ve şikayetler gündeme gelirken, son başvuruyla birlikte Paris’teki 8 Ekim eyleminde yaşandığı öne sürülen olay da inceleme konusu oldu.