Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Gazze’de yine acı haber! Saldırıda 7 Filistinli öldü

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 7 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

DÜNYA 20.07.2026 21:02 Dicle Toğal 381 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Gazze’de yine acı haber! Saldırıda 7 Filistinli öldü
Paylaş:
N

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda can kayıpları yaşandı. Gün boyu süren saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu en az 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

GAZZE’DE SIĞINMA MERKEZLERİ HEDEF ALINDI

Yerel kaynaklara göre İsrail güçleri, Gazze’nin kuzey, orta ve güney kesimlerinde sivillerin bulunduğu noktaları hedef aldı. Saldırılarda bazı sığınma merkezleri ve sağlık kuruluşlarının da zarar gördüğü belirtildi.

Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki Yemen es-Said Hastanesi’ne düzenlenen saldırıda biri kadın olmak üzere 2 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

BİR BABA VE KIZI HAYATINI KAYBETTİ

Gazze’nin kuzeyindeki bir başka sığınma merkezine düzenlenen insansız hava aracı saldırısında ise bir Filistinli ile kızının hayatını kaybettiği aktarıldı.

Sağlık kaynakları, gün içindeki saldırılarda Gazze’nin farklı bölgelerinde toplam 7 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaralıların ise kısıtlı imkanlarla tedavi edilmeye çalışıldığını açıkladı.

GAZZE’DE CAN KAYIPLARI ARTIYOR

Bölgede devam eden saldırılar nedeniyle sivil kayıplar sürerken, hastanelerdeki imkanların yetersiz kaldığı belirtildi. Yaralıların tedavileri zorlu şartlar altında devam ediyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda 73 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Dicle Toğal
ETİKETLER
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Oğuzhan Uğur’un da aralarında olduğu 9 kişiye tutuklama
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Oğuzhan Uğur’un da aralarında olduğu 9 kişiye tutuklama
WhatsApp
İhbar Hattı