Singapur ve Yeni Zelanda, tedarik zincirinde aksamalar yaşansa bile ticaret akışının kolaylaştırılmasını öngören “dünyanın ilk yasal olarak bağlayıcı ikili tedarik zinciri dayanıklılık anlaşmasını” imzaladı.
LUXON VE WONG GÖRÜŞTÜ
Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon, resmi ziyarette bulunduğu Singapur’da Başbakan Lawrence Wong ile bir araya geldi. Görüşmede ekonomi, savunma, teknoloji, iklim değişikliği ve tedarik zincirleri ele alındı.
ANLAŞMANIN KAPSAMI
Anlaşma kapsamında, gıda, yakıt, tıbbi malzemeler, kimyasallar ve inşaat ürünleri gibi temel mallara gereksiz ihracat kısıtlamaları getirilmeyecek. Kriz dönemlerinde ticaretin kesintisiz sürmesi taahhüt edildi.
LİDERLERDEN AÇIKLAMALAR
Başbakan Luxon, “Belirsiz zamanlarda direncimizi inşa etmek için çaba sarf ediyoruz” dedi. Başbakan Wong ise “Kriz anlarında içe kapanma eğilimi yerine piyasaları açık tutacağız” ifadelerini kullandı.