Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

İngiltere'de atık suçlarına mücadele grubu kuruluyor

İngiltere Başbakanı Andy Burnham, yasadışı atık sahalarını işletenlere ceza artırılacağını duyurdu.

DÜNYA 20.08.2026 18:29 Güncelleme: 20.08.2026 18:32 Dicle Toğal 84 okuma Okuma Süresi: 2 dk
İngiltere'de atık suçlarına mücadele grubu kuruluyor
Paylaş:
N

İngiltere Başbakanı Andy Burnham, yasa dışı atık sahalarından gelir sağlayanlar için cezaların artırılacağını açıkladı. Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan yazılı açıklamada, hükümetin, düzenleyici otoriteler, polis, yerel yönetimler ve belediye başkanlarıyla iş birliği yaparak yasa dışı atık sahalarının arkasındaki suç gruplarına karşı ortak bir mücadele yürüteceği belirtildi.

YENİ ÖNLEMLER VE UYGULAMALAR

Bu plan çerçevesinde, yasa dışı atık dökümünü tespit etmek için insansız hava araçlarının etkin bir şekilde kullanılması, polise ve Ulusal Suç Ajansına daha fazla yetki verilmesi, Çevre Ajansının saha çalışanı sayısının artırılması ve para cezalarının yükseltilmesi hedefleniyor. Yerel yönetimlerin de bu mücadelede aktif rol alacağı ve kendi bölgelerinde başlatılacak girişimlere öncülük edecekleri ifade edildi. Yeni ortaklıklar kurulacak ve ulusal ile bölgesel kurumlar arasında istihbarat paylaşımının artırılması sağlanacak.

ATIK SUÇLARIYLA MÜCADELE GRUBU KURULUYOR

Ayrıca, İngiltere Çevre, Gıda ve Köyişleri Bakanı Angela Eagle liderliğinde yeni bir "Atık Suçlarıyla Mücadele Grubu" oluşturulacak. Hükümet, ülkenin en ciddi yasa dışı atık sahalarından üçünün temizlenmesi için gerekli finansmanı da sağlayacak. Yaklaşık 22 bin ton yasa dışı olarak dökülen atık bu sahalarda bulunmaktadır ve bu durumdan etkilenen yaklaşık 2 bin 900 aile olduğu duyuruldu.

BAŞBAKAN'DAN UYARI

Andy Burnham, yasa dışı atık sahalarının yerel topluluklara uzun yıllardır zarar verdiğini vurgulayarak, "Atıktan kolay para kazanma dönemi sona erdi" ifadesini kullandı. Burnham, yetkililere sorumluları bulma konusunda gerekli yetkilerin verileceğini, bu kişilerin mal varlıklarına el konulacağını ve yasadışı faaliyetlerinin durdurulacağını belirtti.

Başbakan, bu tür atık sahalarının çoğunlukla ciddi ve organize suç grupları tarafından yönetildiğine dikkat çekerek, hükümetin yerel yönetimlerle birlikte tüm kaynakların bu mücadeleye yönlendirileceğini sözlerine ekledi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Bangladeş'te cumhurbaşkanı değişimi: Fahrul gücü devraldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bangladeş'te cumhurbaşkanı değişimi: Fahrul gücü devraldı
WhatsApp
İhbar Hattı