Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları bölgesel gelişmeleri görüştü

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile Suudi Arabistanlı mevkidaşı Faysal bin Ferhan, bölgedeki son gelişmeler ve İran-ABD görüşmelerinin sonuçsuz kalan temaslarını telefon görüşmesinde ele aldı.

DÜNYA 13.04.2026 13:27 Nahibe Demirel 157 okuma Okuma Süresi: 1 dk
İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları bölgesel gelişmeleri görüştü
Paylaş:
N

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Orta Doğu’daki son gelişmeler detaylı şekilde değerlendirildi.

İRAN-ABD TEMASLARI GÖRÜŞÜLDÜ

İki bakanın ayrıca Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yapılan ancak sonuç alınamayan İran-ABD görüşmeleri hakkında da fikir alışverişinde bulunduğu belirtildi.

DİPLOMATİK TRAFİK SÜRÜYOR

Tarafların bölgedeki gerilimin azaltılması ve diplomatik temasların sürdürülmesi konusunda değerlendirmelerde bulunduğu ifade edilirken, İran Dışişleri Bakanlığının görüşmeye ilişkin daha detaylı açıklama yapması bekleniyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Almanya Başbakanı Merz: Savaşın etkileri uzun sürecek
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Almanya Başbakanı Merz: Savaşın etkileri uzun sürecek
WhatsApp
İhbar Hattı