Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

İran’dan Trump’a mesaj: Aynı tecrübeyi İran konusunda uygulaması akıllıca olur

İran Devrim Muhafızları Ordu Sözcüsü Hüseyin Muhibbi, ABD’nin Husilerle vardığı mutabakata işaret ederek Washington’ın İran konusunda da benzer bir yaklaşım benimsemesinin “akıllıca” olacağını söyledi.

DÜNYA 03.10.2026 13:30 İlayda Arslan Okuma Süresi: 2 dk
İran’dan Trump’a mesaj: Aynı tecrübeyi İran konusunda uygulaması akıllıca olur
Paylaş:
N

İran Devrim Muhafızları Ordu Sözcüsü Hüseyin Muhibbi, yarı resmî Defapress haber ajansına ABD ile yaşanan gerilim ve ABD Başkanı Donald Trump’ın yapay zekâ gücü oluşturma fikrine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Muhibbi, ABD’nin Yemen’deki İran destekli Husilerle çatışmaktan vazgeçerek mutabakat zaptı imzalamasını örnek gösterdi.

“İRAN KONUSUNDA DA UYGULAMASI AKILLICA OLUR”

Muhibbi, Trump’a yönelik mesajında, “ABD Başkanı Donald Trump’ın aynı tecrübeyi İran konusunda da uygulaması akıllıca olurdu.” dedi.

ABD’nin yaklaşık 16 aydır İran’la çatışma hâlinde olduğunu belirten Muhibbi, Washington’ın ilan ettiği hedeflere ulaşamadığını ve ekonomik, siyasi ve sosyal sorunlarla karşılaştığını ileri sürdü.

Muhibbi, ABD’nin geçmiş deneyimlerinden ders çıkararak İran’ın koşullarını kabul etmesinin daha iyi olacağını savundu.

YAPAY ZEKÂ İDDİASI

Trump’ın yapay zekâ gücü oluşturma fikrine de değinen Muhibbi, bunun yeni bir uygulama olmadığını söyledi.

ABD’nin İran’a yönelik saldırılarda yapay zekâdan yararlandığını öne süren Muhibbi, “Yapay zekâ, uydulardan, radarlardan, termal sensörlerden ve insansız hava araçlarından veri aldı, bunları analiz etti, hedefi belirledi, ateş emri verdi ve hatta geri bildirim emirleri bile verdi. Tüm bunlar yapay zekâ tarafından yapıldı.” ifadelerini kullandı.

“BİZ DE HER TÜRLÜ TEKNOLOJİDEN YARARLANIYORUZ”

Trump’ın önerisini “korku yaratmaya yönelik psikolojik bir operasyon” olarak nitelendiren Muhibbi, İran’ın da yapay zekâ dahil farklı teknolojileri kullandığını belirtti.

Muhibbi, “Biz de onların karşısında boş durmadık. Aksine yapay zekâ dahil her türlü teknolojiden yararlanıyoruz.” dedi.

İranlı sözcü, ABD’nin İran’a karşı hedeflerine ulaşamadığını ve gelecekte de ulaşamayacağını öne sürdü.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kayseri'de 3 yıllık cinayet dosyası 1750 saatlik kamera incelemesiyle çözüldü
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kayseri'de 3 yıllık cinayet dosyası 1750 saatlik kamera incelemesiyle çözüldü
WhatsApp
İhbar Hattı