Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

İsrailli bakan Lübnan'da yıkım istedi: Her şeyi yerle bir etmeliyiz

İsrail Miras Bakanı Amichai Eliyahu, ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyindeki Litani Nehri'ne kadar olan bölgenin işgal edilmesini ve yerle bir edilmesini istedi.

DÜNYA 16.06.2026 15:34 Buket Saymaz 81 okuma Okuma Süresi: 2 dk
İsrailli bakan Lübnan'da yıkım istedi: Her şeyi yerle bir etmeliyiz
Paylaş:
N

İsrail'in aşırı sağcı Miras Bakanı Amichai Eliyahu, Lübnan'da yürürlükte olan ateşkese rağmen ordunun Litani Nehri'ne kadar olan bölgeyi işgal etmesi ve bölgedeki her şeyi yok etmesi çağrısında bulundu. Bakan Eliyahu ayrıca, ABD ile İran arasında sağlanan yeni mutabakattan duyduğu memnuniyetsizliği de dile getirdi.

"ORADAKİ HER ŞEYİ YERLE BİR ETMELİYİZ"

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, aşırı sağcı Miras Bakanı Amichai Eliyahu, Lübnan'ın güneyine yönelik sert ifadeler kullandı. İsrail ordusunun, 17 Mayıs itibarıyla 45 gün süreyle uzatılan ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyindeki saldırılarını sürdürdüğü dönemde konuşan Eliyahu, yıkım ve işgal çağrısı yaptı.

Saldırıların Litani Nehri sınırına kadar genişletilmesi gerektiğini savunan Eliyahu, "Lübnan'daki Litani Nehri'ne ulaşmalı ve oradaki her şeyi yerle bir etmeliyiz. Artık oyunun kuralları kalmadı" şeklinde konuştu.

ABD-İRAN MUTABAKATINA TEPKİ GÖSTERDİ 

Bakan Eliyahu, bölgedeki askeri gerilimi düşürmek amacıyla ABD, İran ve Pakistan'ın arabuluculuğunda yürütülen temaslar neticesinde varılan mutabakat zaptından da hoşnut olmadığını gizlemedi. İran'a yönelik çatışmaları sona erdirmeyi amaçlayan bu kritik anlaşmaya değinen İsrail Bakanı, ABD Başkanı Donald Trump'a seslenerek şu ifadeleri kullandı:

"Umarım Trump bizi şaşırtır ve bunun son söz olmamasını umuyorum. Büyük bir gücün lideri olarak onun görevi, kötülük tehdidini ortadan kaldırmaktır."

ANLAŞMA SAĞLANMIŞTI

Dünyada geniş yankı uyandıran mutabakata göre, ABD Başkanı Donald Trump ülkesinin İran ile anlaşmayı imzaladığını ve Hürmüz Boğazı'nın cuma gününden itibaren tamamen açık olacağını ilan etmişti. Tahran yönetimi ise resmi imza töreninin cuma günü İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

 

 

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
ETİKETLER
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
BIST 30 ve BIST 100'de dengeleri değiştirecek düzenleme
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
BIST 30 ve BIST 100'de dengeleri değiştirecek düzenleme
WhatsApp
İhbar Hattı