Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 15 Mayıs'ta ilan edilen Ebola salgınının bilançosu ağırlaşıyor. Doğrulanmış vaka sayısı 8 bin 544'e ulaşırken 4 bin 114 kişi hayatını kaybetti. Salgındaki ölüm oranı ise yüzde 48,2 olarak güncellendi.
SALGINLA MÜCADELE 7 EYALETTE SÜRÜYOR
Kongo Demokratik Cumhuriyeti İletişim ve Medya Bakanlığının açıkladığı son verilere göre, salgının başlangıcından bu yana 2 bin 230 kişi iyileşti. Son 24 saatte sağlığına kavuşanların sayısı ise 17 olarak kayıtlara geçti. Ebola ile mücadele çalışmaları, hastalığın tespit edildiği 7 eyaletin 64 bölgesinde devam ediyor.
SALGIN 15 MAYIS'TA İLAN EDİLDİ
Ülkenin doğusundaki Ituri eyaletinde 246 şüpheli vaka ile 65 ölümün bildirilmesinin ardından 15 Mayıs'ta Ebola salgını ilan edilmişti. Sağlık yetkililerine göre, mayıs ayında ortaya çıkan “Bundibugyo” Ebola varyantı için onaylanmış bir tedavi veya aşı bulunmuyor.
EBOLA DAHA ÖNCE DE BİNLERCE CAN ALDI
Kanamalı ateşe yol açabilen Ebola virüsü, ilk kez 1976'da Sudan'ın Nzara ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Yambuku yerleşimlerinde eş zamanlı salgınlarla ortaya çıktı. Kongo'daki salgının Ebola Nehri yakınındaki bir köyde başlaması nedeniyle hastalık bu nehrin adıyla anılmaya başladı. Virüs Aralık 2013'te Batı Afrika'da yeniden yayıldı. Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 2014-2017 yılları arasında yaşanan salgında 30 bin kişiye virüs bulaşırken 11 binden fazla kişi hayatını kaybetti.