Ukrayna'nın düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında Krasnodar'daki özel bir çocuk merkezinde 3 çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi. Bu bilgi, Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Mariya Lvova-Belova tarafından duyuruldu.
SALDIRI VE SONUÇLARI
Lvova-Belova, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun Krasnodar'a yönelik İHA saldırısı gerçekleştirdiğini ifade etti. Yıkılan İHA parçalarının çocuk merkezine isabet ettiğini belirten Lvova-Belova, saldırıda 3 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 6 çocuğun ise hastaneye kaldırıldığını aktardı.
BÖLGE VALİSİNDEN AÇIKLAMA
Krasnodar Bölge Valisi Veniamin Kondratyev de olayla ilgili bir açıklama yaparak, saldırının sivil altyapıyı hedef aldığını duyurdu. Kondratyev, İHA parçalarının apartmanlar ve inşaat halindeki konutlara isabet ettiğini söyledi ve olay yerinde acil servis ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
DEFANS AÇIKLAMASI
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya ait 351 İHA'nın gece boyunca çeşitli bölgelerde hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini açıkladı.