Kuveyt yönetimi, İran’a karşı yürütülen askeri operasyonlarda yer aldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Ülkenin Washington Büyükelçisi Şeyha Ez-Zeyn es-Sabah, Kuveyt topraklarının, hava sahasının ve karasularının herhangi bir saldırı amacıyla kullanılmasına izin verilmediğini bildirdi.
KUVEYT’TEN WSJ’NİN İDDİASINA YANIT
Kuveyt’in resmi haber ajansı KUNA’da yayımlanan açıklamada, The Wall Street Journal’ın ülkenin İran’a yönelik operasyonlara katıldığı yönündeki haberinin asılsız olduğu belirtildi. Büyükelçi Sabah, gazetenin ortaya attığı iddiaları kesin bir dille reddetti.
“HİÇBİR ASKERİ OPERASYONA KATILMADIK”
Sabah, “Kuveyt, İran karşıtı hiçbir askeri operasyona katılmadı, toprakları, hava sahası ve karasularının herhangi bir saldırıda kullanılmasına izin vermedi” ifadelerini kullandı. Büyükelçi, haberin Kuveyt’in resmi tutumunu yansıtacak biçimde düzeltilmesini talep etti.
GİZLİ SAVAŞ UÇAĞI İDDİASI GÜNDEM OLMUŞTU
WSJ, Kuveyt’in temmuz başında İran’a gizlice savaş uçakları gönderdiğini ve İHA ile füze depolarını hedef aldığını öne sürmüştü. Kuveyt’in yalanlaması, ABD ile İran arasındaki karşılıklı saldırıların sürdüğü dönemde geldi.