Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Libya'da yakıt krizine çözüm yok! Uzun kuyruklar oluştu

Libya'nın Zaviye kentinde yakıt krizi nedeniyle istasyonlarda uzun araç kuyrukları oluştu. Elektrik kesintileri ve petrol arzı etkiliyor.

DÜNYA 25.08.2026 12:35 Güncelleme: 25.08.2026 12:46 Dicle Toğal 88 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Libya'da yakıt krizine çözüm yok! Uzun kuyruklar oluştu
Paylaş:
N

Afrika'nın en büyük petrol rezervlerine sahip olan Libya'da, Zaviye kentindeki petrol tesislerine yönelen saldırılar ve elektrik kesintileri, yakıt istasyonlarında uzun araç sıralarının oluşmasına neden oldu.

YEREL ÇATIŞMALARIN ETKİLERİ

Zaviye'deki silahlı grupların çatışmaları ve petrol tesislerine yapılan insansız hava aracı saldırıları, bölgedeki petrol rafinerilerinde çeşitli sorunlara yol açtı. Libya Ulusal Petrol Kurumu, üretimin yeniden başladığını belirtmesine rağmen, vatandaşlar yakıt istasyonlarında uzun kuyruklarla karşılaşıyor. Yakıt istasyonlarında kuyruklar, son üç aydır süren günlük elektrik kesintileri nedeniyle daha da artmış durumda.

Elektrik kesintileri, jeneratör bulunmayan istasyonların çalışmasını engellerken, çalışan istasyonlarda da yakıt bekleyen araçların sayısı çoğalıyor.

KIZGIN YANITLAR VE KAYGILAR

Yakıt almak için bidonlarıyla uzun kuyruklarda bekleyen Libyalılar arasında, elektrik kesintilerinin yarattığı bu durumdan olumsuz etkilenenler de var. Trablus'un 170 kilometre güneyindeki Zintan kentinden benzin almak için gelen Yusuf Ali, yakıt krizin nedenini tam olarak bilmediğini ifade etti. Ali, "Bir buçuk saattir burada bekliyorum.

Zintan'da hiç benzin yok, buraya yakıt almak için geldim" diyerek durumu özetledi. Bu krizin yalnızca başkent Trablus'ta değil, ülke genelinde yaşandığını belirtti.

BİR ÇÖZÜM YOK MU?

Ali, yakıt arzındaki aksaklıkların yanı sıra dizel fiyatlarının da yükseldiğini aktararak, "Mazot bulmakta güçlük çekiyoruz. Hastaneler dahil birçok yer bu krizin etkisinde kalıyor" dedi. Yakıt kuyruğunda bekleyen Vecdi Abdullah Hayali, ülkede sık sık yaşanan yakıt krizinin artık olağan hale geldiğini belirtti. Hayali, "Asıl neden elektrik kesintileri. Bazı istasyonların jeneratörü bile yok" diye konuştu.

HALKTAN VİCDANLI ÇAĞRI

Hayali, durumun daha fazla sürdürülemeyeceğini vurgularken, yetkililerin bir an önce bu konuda adım atmasını beklediğini ifade etti. Uzun kuyrukların insanların panik yapmasına da neden olduğunu belirtti. Trablus sakini Eymen Osman, elektrik kesintilerinin durumu daha da kötüleştirdiğini söyleyerek, istasyonlardaki kuyrukların son günlerde uzadığını belirtti. Osman, yetkililere acil çözüm çağrısında bulundu.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
İran'ın saldırıları derinleşiyor: Körfez ülkeleri ne yapmalı?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İran'ın saldırıları derinleşiyor: Körfez ülkeleri ne yapmalı?
WhatsApp
İhbar Hattı