Filistin yönetimine bağlı Kudüs Valiliği, ağustos ayında 5 bin 209 İsraillinin işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini açıkladı. Valilik ayrıca aynı dönemde İsrail güçlerinin 2 Filistinliyi öldürdüğünü ve 114 kişiyi gözaltına aldığını bildirdi.
Kudüs Valiliği, İsrail güçleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin ağustos ayında Doğu Kudüs'te gerçekleştirdiği ihlallere ilişkin aylık rapor yayımladı.
MESCİD-İ AKSA'YA 5 BİN 209 KİŞİ GİRDİ
Raporda, ağustos ayı boyunca Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınların yoğun şekilde sürdüğü belirtildi.
İsraillilerin avlularda ve kapıların çevresinde Yahudi dini ritüelleri gerçekleştirdiği, bu eylemlerin İsrail polisinin doğrudan koruması altında yapıldığı ifade edildi.
Ağustos ayında toplam 5 bin 209 İsraillinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği kaydedildi.
EN YOĞUN GÜN 13 AĞUSTOS OLDU
Rapora göre en yoğun baskınlardan biri 13 Ağustos'ta gerçekleşti. O gün 751 İsraillinin Mescid-i Aksa'ya girdiği bildirildi.
Ayrıca 5 Filistinli hakkında Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma kararı çıkarıldığı belirtildi.
İsrail polisinin 2003'ten bu yana İsraillilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine izin verdiği hatırlatılırken, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin baskınların durdurulmasını talep ettiği aktarıldı.
2 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ
Kudüs Valiliğinin raporunda, İsrail ordusunun ağustos ayında 2 Filistinliyi öldürdüğü belirtildi.
Aynı dönemde 5'i çocuk olmak üzere 83 kişinin yaralandığı ve 114 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.
44 SALDIRI KAYDA GEÇTİ
Raporda, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin Filistinlilere ve mülklerine yönelik 44 saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.
Kudüs'te ayrıca ev, yapı ve arazileri hedef alan 40 yıkım ve arazi tahribatı yaşandığı, yıkım veya inşaatın durdurulmasına ilişkin 86 tebligat ve karar dağıtıldığı belirtildi.