Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Nepal'deki selin bilançosu ağırlaşıyor: Ölü sayısı 469'a yükseldi

Nepal'in Rasuwa bölgesindeki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 469'a, kayıpların sayısı 1300'den fazlaya ulaştı.

DÜNYA 28.08.2026 08:12 Güncelleme: 28.08.2026 08:21 Dicle Toğal 148 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Nepal'deki selin bilançosu ağırlaşıyor: Ölü sayısı 469'a yükseldi
Paylaş:
N

Nepal'in Çin sınırına yakın Rasuwa bölgesinde gerçekleşen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 469'a yükseldiği bildirildi. Bu bilgi, Nepal polisinin açıklamalarıyla doğrulanmış durumda.

KAYIPLAR ARTMAKTA

Sel nedeniyle kaybolanların sayısının 1300'ü aştığı, bu rakam arasında yabancıların da bulunduğu ifade edildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, sel sularının etkisiyle birçok köprünün yıkıldığı ve yolların zarar gördüğü belirtiliyor.

DAĞLIK ALANDA BUZUL ÇÖKMESİ

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, felaketten önce bölgede meydana gelen depremin kaynağının buzul çökmesi olduğunu açıkladı. Ayrıca, Uluslararası Dağlık Kalkınma Merkezi'nden uzmanlar, selin, dağlardan kopan buzul parçalarının neden olduğu çığla tetiklendiğini ifade etti. Çin'in Tibet Özerk Bölgesi'nde de benzer bir sel felaketi yaşanmış, 3 kişinin öldüğü ve 558 kişinin kayıp olduğu bildirilmiştir. Kurtarma çalışmaları hızla sürdürülmektedir.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kuvvetli yağış kapıda! İşte sarı kod verilen 10 il
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kuvvetli yağış kapıda! İşte sarı kod verilen 10 il
WhatsApp
İhbar Hattı