İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hükümete yakın Kanal 14 televizyonunda katıldığı programda bölgesel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazze, Lübnan ve Suriye’de “işlerinin henüz bitmediğini” savunan Netanyahu, İran’ın nükleer programını yeniden başlatmaya çalıştığını ileri sürdü.
NETANYAHU’DAN İRAN VE GAZZE MESAJI
İran’ın nükleer faaliyetlerinden vazgeçmediğini iddia eden Netanyahu, Tahran’ın atom bombası üretme amacıyla programını yeniden canlandırmak istediğini öne sürdü. Netanyahu, başbakanlığı süresince buna izin vermeyeceğini söylerken, Hamas’ın silah bırakmaması halinde “gerekirse tüm Gazze’yi işgal edeceklerini” ifade etti.
FİLİSTİN DEVLETİNE KARŞI ÇIKTI
Netanyahu, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına geçmişte izin vermediğini ve gelecekte de vermeyeceğini savundu. Batı Şeria’daki İsrailli saldırganların eylemlerini küçümseyen Netanyahu, söz konusu grupların yasa dışı yerleşim faaliyetlerine ve İsrail’in uluslararası itibarına zarar verdiğini ileri sürdü.
SEÇİM ANKETLERİNDE GERİDE
İsrail’de 27 Ekim’de yapılacak seçimler öncesinde Netanyahu’nun Likud Partisi, kamuoyu araştırmalarında eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’un Yashar Partisi’nin gerisinde yer alıyor. Netanyahu’nun seçim sürecinde güvenlik ve tehdit söylemini daha fazla öne çıkarması dikkat çekiyor.