Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Pakistan İçişleri Bakanı’ndan Tahran ziyareti

Pakistan İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi, İran-ABD müzakerelerinin takibi için Tahran'a gitti. İslamabad Mutabakatı sonrası 60 günlük müzakere süreci başlıyor.

DÜNYA 20.06.2026 10:51 Helin Aygün 127 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Pakistan İçişleri Bakanı’ndan Tahran  ziyareti
Paylaş:
N

ABD ile İran arasındaki müzakerelere arabuluculuk eden Pakistan'ın İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi, görüşmelerin son durumunu takip etmek üzere Tahran'a gitti. Ziyaret, 14 Haziran'da imzalanan ve "İslamabad Mutabakatı" adı verilen tarihi anlaşmanın ardından gerçekleşti.

İran devlet televizyonunun haberine göre Nakvi, İranlı üst düzey yetkililerle bir araya gelerek iki ülke arasındaki müzakerelerin ilerleyişini değerlendirecek. Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile yapılan ikinci görüşmede, taraflar arasındaki anlaşmazlık konuları masaya yatırıldı.

ARABULUCULUK TRAFİĞİ HIZ KAZANDI

Nakvi'nin ziyareti, Pakistan'ın Tahran ile Washington arasındaki mesaj alışverişindeki kilit rolünü bir kez daha ortaya koydu. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Nakvi'nin ziyaretinin ABD ile mesaj alışverişini kolaylaştırmayı amaçladığını belirtti.

İSLAMABAD MUTABAKATI YÜRÜRLÜKTE

Taraflar arasında 14 maddelik mutabakat zaptı, 18 Haziran'da Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve ABD Başkanı Donald Trump tarafından dijital ortamda imzalanarak yürürlüğe girdi. Anlaşma, Lübnan dahil savaşın durdurulması, Hürmüz Boğazı'nın açılması ve ABD'nin deniz ablukasının kaldırılması gibi kritik maddeleri içeriyor.

60 GÜNLÜK MÜZAKERE SÜRECİ BAŞLIYOR

Mutabakatın ardından tarafların, nihai anlaşmaya varmak için nükleer program ve yaptırımların kaldırılması gibi konularda 60 günlük müzakere sürecine başlaması bekleniyor. Pakistan'ın arabuluculuk rolü, İran ve ABD arasındaki bu kritik dönemde hayati önemini koruyor.

 

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Seferihisar Belediyesi'nde 6 milyon TL'lik rüşvet ağı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Seferihisar Belediyesi'nde 6 milyon TL'lik rüşvet ağı
WhatsApp
İhbar Hattı