Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Papa 14. Leo akciğer ameliyatı için hastaneye yattı

Papa 14. Leo, akciğerinde tespit edilen nodülün alınması için Roma’daki Gemelli Hastanesi’ne yatırıldı. Operasyonun bugün öğleden sonra yapılması planlanıyor.

DÜNYA 13.10.2026 16:51 Sibel Eyüpoğlu Okuma Süresi: 2 dk
Papa 14. Leo akciğer ameliyatı için hastaneye yattı
Paylaş:
N

Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, akciğerinde tespit edilen kitle nedeniyle ameliyat olmak üzere Roma’daki Gemelli Hastanesi’ne yattı.

Daha önce operasyon geçireceğini açıklayan 71 yaşındaki Papa, öğle saatlerinde Vatikan’dan ayrılarak hastaneye geçti. Papa’nın hastaneye gelişi basın mensupları ve hastanedekiler tarafından yakından takip edildi.

OPERASYON BUGÜN YAPILACAK

Vatikan Basın Ofisi, Papa’nın akciğerindeki kitlenin öğleden sonra Prof. Stefano Margaritora başkanlığındaki göğüs cerrahisi ekibi tarafından alınacağını açıkladı.

Papa’nın hastaneye geldiğinde binaya yürüyerek girdiği belirtildi.

PAROLIN: ERKEN FARK EDİLDİ

Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin, operasyon öncesi yaptığı açıklamada Papa ile bir gün önce görüştüğünü söyledi.

Parolin, “Kendisiyle dün görüştüm. Çok sakin bir şekilde konuştuk. Açıkçası böyle bir şey beklemediğim için endişeliyim ancak çok şükür ki hemen fark edilen ve bu nedenle mümkün olan en kısa sürede çözülebilecek bir durum. Normalde bu tür şeyler erken tespit edildiğinde iyi şekilde çözülebilir.” ifadelerini kullandı.

PROGRAMLARI 20 EKİM’E KADAR İPTAL EDİLDİ

Vatikan, Papa 14. Leo’nun iyileşme süreci nedeniyle 20 Ekim’e kadar tüm programlarının iptal edildiğini daha önce duyurmuştu.

Operasyonun ardından iyileşme döneminin yaklaşık bir hafta sürmesi bekleniyor.

AMELİYAT KARARINI PAZAR DUASINDA DUYURMUŞTU

Papa 14. Leo, 11 Ekim’de Aziz Petrus Meydanı’na bakan ofisinin penceresinden yaptığı geleneksel pazar duası sırasında operasyon kararını kamuoyuyla paylaşmıştı.

Papa, “Doktorlar, akciğerimde bir kitle (nodül) tespit etti. Doktorlar müdahalenin uygun olduğuna inanıyor ve bu nedenle onların tavsiyesi üzerine, nodülü aldırmak için ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat, önümüzdeki birkaç gün içinde yapılmak üzere planlandı. Manevi yakınlığınız için teşekkür ediyor ve kendimi dualarınıza emanet ediyorum.” demişti.

TARİHTE İLK KEZ BİR PAPA AMELİYATINI BÖYLE DUYURDU

İtalyan basını, tarihte ilk kez bir Papa’nın pazar duası sırasında yaklaşan ameliyatını bu şekilde kamuoyuna duyurduğuna dikkat çekti.

Basında yer alan haberlere göre Papa’nın, 6-17 Kasım tarihleri arasında planlanan Uruguay, Arjantin ve Peru ziyaretlerini iptal etmemek için ameliyatı geciktirmediği belirtildi.

PAPA 14. LEO KİMDİR?

Papa 14. Leo’nun asıl adı Robert Francis Prevost.

ABD’li din adamı, Papa Franciscus’un 21 Nisan 2025’te haya

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
İstanbul'da iş çıkışı gelmeden yollar kilitlendi: Trafik yüzde 80'e çıktı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İstanbul'da iş çıkışı gelmeden yollar kilitlendi: Trafik yüzde 80'e çıktı
WhatsApp
İhbar Hattı