İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Şangay İşbirliği Örgütü Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e hareketinden önce Tahran’da açıklamalarda bulundu. Pezeşkiyan, ABD’nin Lark Adası’na yönelik saldırıları ve İran’ın verdiği karşılığı değerlendirdi.
SAVAŞ ARAYIŞINDA DEĞİLİZ
Pezeşkiyan, “Savaş arayışında değiliz ve bu dünyaya şimdiye kadar açıkladığımız net bir mesajdır. Buna karşılık hiçbir saldırganlık karşısında sessiz kalmayacağız ve saldırganlara kararlı bir yanıt vereceğiz.” ifadelerini kullandı.
LARK ADASI SONRASI GERİLİM TIRMANDI
ABD’nin Hürmüz Boğazı yakınlarındaki Lark Adası’na iki saldırı düzenlemesinin ardından İran Devrim Muhafızları Ordusu, Ürdün’de ABD güçlerinin kullandığı Muvaffak Salti ve Kral Hüseyin hava üslerini balistik füzelerle vurduğunu duyurmuştu.