Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Ratcliffe Moskova'da: Rusya'nın anlaşma yapması şart

CIA Direktörü John Ratcliffe, Rusya'nın Ukrayna ile anlaşması için Moskova'da FSB Müdürü ile görüştü.

DÜNYA 28.08.2026 12:57 Güncelleme: 28.08.2026 13:20 Dicle Toğal 102 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Ratcliffe Moskova'da: Rusya'nın anlaşma yapması şart
Paylaş:
N

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü John Ratcliffe'in, Moskova'da yaptığı ziyarette Rusya'nın Ukrayna ile bir anlaşma yapması yönünde bir çağrıda bulunduğu öne sürüldü. The New York Times gazetesinin, ismi açıklanmayan mevcut ve eski yetkililere atıfta bulunduğu haberinde, Ratcliffe'in Moskova'daki Federal Güvenlik Servisi (FSB) Müdürü Aleksandr Bortnikov ile görüştüğü belirtiliyor.

Ratcliffe'in, Rusya'nın askeri ve ekonomik durumunun daha da kötüleşmeden önce bir anlaşma yapması için Rus tarafını ikna etmek amacıyla Moskova'ya gittiği ifade ediliyor.

ANKARADA DEĞİŞEN POLİTİKALAR

Söz konusu görüşmede, CIA Direktörü'nün savaşın devam etmesi durumunda Rusya'ya olası sonuçlarına dair herhangi bir tehditte bulunmadığı kaydediliyor. Bu ziyareti, ABD'nin Rusya veya Ukrayna'ya yönelik mevcut politikalarındaki değişikliklerle ilişkilendirmenin net olmadığı belirtiliyor.

Ratcliffe'in, Rusya'nın Ukrayna ile süren savaşında askeri ve ekonomik açıdan zor durumda olduğunu vurguladığı ve bu nedenle müzakerelere başlamanın artık gerekli olduğu yönünde Bortnikov'a bir mesaj gönderdiği ifade ediliyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Herakles Kapısı'nda keşfedilen kabartmalar, antik döneme ışık tutuyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Herakles Kapısı'nda keşfedilen kabartmalar, antik döneme ışık tutuyor
WhatsApp
İhbar Hattı