Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Rubio’dan İsrail’e soğuk duş: Bu plan ABD politikası değil

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İsrail’in Lübnan, Suriye ve Gazze’ye doğru genişleme söylemlerine mesafe koydu.

DÜNYA 04.06.2026 07:03 Dicle Toğal 499 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Rubio’dan İsrail’e soğuk duş: Bu plan ABD politikası değil
Paylaş:
N

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İsrailli yetkililerin Lübnan, Suriye ve Gazze’ye doğru sınır genişletme söylemlerine mesafe koydu. Rubio, bunun ABD politikası olmadığını belirterek Washington’ın bölgede statükodan yana olduğunu söyledi.

RUBIO’DAN SINIR GENİŞLEMESİNE NET YANIT

ABD Senatosu Bütçe Alt Komitesinde konuşan Rubio, İsrail’in sınırlarını genişletme iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rubio, "Az önce tarif ettiğiniz şeyin, sizin sözlerinize dayanarak söylüyorum, ABD politikası olmadığını, statükoyu istediğimizi, yani Batı Şeria'da daha geniş bir durumu istikrarsızlaştırabilecek ek eylemlerin yapılmayacağını defalarca savunduk." dedi.

SURİYE VE GAZZE BAŞLIĞI GÜNDEMDE

Rubio, İsrail’in Suriye’nin güneyinde güvenlik koridoru talebini de gündeme aldı. ABD’li Bakan, bu konuda Suriyeli yetkililerle çalıştıklerini söyledi. Gazze için ise 20 maddelik barış planına işaret etti.

BATI ŞERİA İÇİN UYARI

Batı Şeria’daki İsrailli işgalcilerin eylemlerine de değinen Rubio, bu durumun diplomatik süreci zorlaştırdığını belirtti. Rubio, "Bunu defalarca dile getirdik ve aslında, dediğim gibi, bunun üzerinde çalıştığımız diğer bazı şeylere engel olduğunu söyledik." ifadelerini kullandı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Akran zorbalığına karşı model “zorba olma Kanka ol”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Akran zorbalığına karşı model “zorba olma Kanka ol”
WhatsApp
İhbar Hattı