Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Rusya: Odessa’daki veri merkezi vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı, Odessa’daki “Tenet” veri merkezi ile Çernomorsk Limanı’nda askeri yük taşıdığı öne sürülen kuru yük gemisinin vurulduğunu açıkladı.

DÜNYA 11.10.2026 11:01 Bora Toprak Kasapoğlu Okuma Süresi: 1 dk
Rusya: Odessa’daki veri merkezi vuruldu
Paylaş:
N

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Odessa kentindeki bir veri merkezi ile Çernomorsk Limanı’nda askeri yük taşıdığı öne sürülen bir kuru yük gemisinin insansız hava araçlarıyla hedef alındığını açıkladı.

Bakanlık, gece saatlerinde Ukrayna’daki veri merkezleri, liman altyapısı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin çıkarları doğrultusunda kullanıldığını belirttiği deniz araçlarına yönelik saldırıların sürdüğünü bildirdi.

ODESSA’DA “TENET” VERİ MERKEZİ HEDEF ALINDI

Rusya Savunma Bakanlığının açıklamasına göre Odessa’daki “Tenet” veri merkezi İHA saldırısında vuruldu.

Bakanlık, söz konusu merkezin Ukrayna ordusu tarafından bilgilerin işlenmesi, iletilmesi ve depolanması amacıyla kullanıldığını öne sürdü.

ÇERNOMORSK LİMANI’NDA KURU YÜK GEMİSİ VURULDU

Açıklamada, Çernomorsk Limanı’nda bulunan bir kuru yük gemisinin de hedef alındığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, geminin askeri amaçlı yük taşıdığını ileri sürdü.

RUSYA: 479 UKRAYNA İHA’SI İMHA EDİLDİ

Bakanlığın ayrı bir açıklamasında, Rus hava savunma sistemlerinin gece boyunca farklı bölgelerde Ukrayna’ya ait 479 insansız hava aracını imha ettiği bildirildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Erakçi: Enerji tesislerine saldırılar çevresel tehlikelere yol açtı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Erakçi: Enerji tesislerine saldırılar çevresel tehlikelere yol açtı
WhatsApp
İhbar Hattı