Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Rusya, Yujnıy Limanı'nı vurdu! 10 askeri depo imha edildi

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun kullandığı Yujnıy Limanı'nın hedef alındığını açıkladı. Limanda önemli hasar meydana geldiği bildiriliyor.

DÜNYA 24.08.2026 10:09 Güncelleme: 24.08.2026 10:33 Dicle Toğal 92 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Rusya, Yujnıy Limanı'nı vurdu! 10 askeri depo imha edildi
Paylaş:
N

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusu tarafından kullanılan Yujnıy Limanı'nın vurulduğunu duyurdu. Bakanlık, bu limanın askeri sevkiyatlar için stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. Açıklamada, Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin Ukrayna'nın askeri sevkiyatlarını gerçekleştiren limanlara ve gemilere yönelik saldırılarına devam ettiği ifade edildi.

Gece saatlerinde Odessa bölgesinde bulunan Yujnıy Limanı'nın, havadan yüksek hassasiyetli silahlar ve insansız hava araçları (İHA) ile hedef alındığı bildirildi.

SALDIRI SONUCUNDA OLUŞAN HASAR

Saldırı sonucunda, limanda yer alan bir tanker, 5 yakıt tankı, 10 askeri depo ve askeri yüklerin sevkiyatı ile depolanması için kullanılan altyapı tesislerinin imha edildiği kaydedildi. Bu durum, Ukrayna ordusunun askeri hareketliliğini önemli ölçüde etkileyeceği belirtiliyor.

TRAFO MERKEZİNE YÖNELİK SALDIRI

Ayrıca, limanın enerji ihtiyacını karşılayan "Adjalık" elektrik trafo merkezinin de vurulduğu açıklandı. Bu saldırıların, Ukrayna'nın askeri kapasitesini zayıflatma amacı taşıdığı ifade ediliyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Finansal hizmetlerde güven endeksi 4,6 puan azaldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Finansal hizmetlerde güven endeksi 4,6 puan azaldı
WhatsApp
İhbar Hattı