Rusya'nın Kamçatka Yarımadası'nda 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Türkiye saatiyle 06.35'te kaydedilen sarsıntının ardından tsunami riskinin bulunmadığı açıklandı. Deprem nedeniyle can kaybı veya hasar yaşandığına ilişkin henüz doğrulanmış bir bilgi paylaşılmadı.
Rusya'nın Uzak Doğu bölgesinde bulunan Kamçatka Yarımadası, 16 Ekim Cuma sabahı meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), depremin Türkiye saatiyle 06.35'te, yerin 130 kilometre derinliğinde kaydedildiğini bildirdi.
DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 6,9 OLARAK AÇIKLANDI
Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) da Kamçatka Yarımadası'nda meydana gelen depremin büyüklüğünü 6,9 olarak duyurdu. Ancak iki kurumun açıkladığı derinlik verileri farklılık gösterdi. EMSC depremin 130 kilometre derinlikte gerçekleştiğini bildirirken JMA, sarsıntının derinliğini 160 kilometre olarak kaydetti.
DEPREMİN ARDINDAN TSUNAMİ RİSKİ OLUŞMADI
Kamçatka Yarımadası'ndaki depremin ardından tsunami tehlikesine ilişkin ilk değerlendirmeler yapıldı. Yetkili merkezlerden paylaşılan bilgilere göre sarsıntı sonrasında tsunami tehdidi oluşmadı.
DEPREMDE CAN KAYBI VAR MI?
Depremin ardından en çok merak edilen konulardan biri, bölgede can kaybı veya yaralanma yaşanıp yaşanmadığı oldu.
İlk bilgilere göre deprem nedeniyle doğrulanmış bir can kaybı ya da yaralanma bilgisi bulunmuyor. Ancak bu durum, depremde herhangi bir can kaybı yaşanmadığının kesinleştiği anlamına gelmiyor.
HASAR DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Depremin yerleşim alanlarında herhangi bir yıkıma veya maddi hasara yol açıp açmadığına ilişkin de henüz resmî bir açıklama yapılmadı. Bölgedeki can kaybı, yaralanma ve hasar durumuna ilişkin ayrıntıların yetkili kurumların açıklamalarıyla netleşmesi bekleniyor.