Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Rusya’daki gizemli salgın Beyaz Saray’ın gündeminde

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'daki salgın şüphesinin biyolojik silah kaynaklı olduğunu düşünmediklerini söyledi ve Putin'le görüşeceğini açıkladı.

DÜNYA 07.10.2026 21:27 Meryem Velieceoğlu Okuma Süresi: 2 dk
Rusya’daki gizemli salgın Beyaz Saray’ın gündeminde
Paylaş:
N

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'da gündeme gelen salgın şüphesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Trump, mevcut aşamada olayın biyolojik silah kaynaklı olduğunu düşünmediklerini söyledi.

TRUMP: BİZ ÖYLE DÜŞÜNMÜYORUZ

Beyaz Saray'daki basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump'a, Rusya'daki salgın şüphesinin biyolojik silahla bağlantılı olup olmadığı soruldu.

Trump, “Biz öyle düşünmüyoruz. Yakında öğreneceğiz ama biz öyle düşünmüyoruz.” dedi.

Rus yetkililerin durumun kontrol altında olduğunu açıkladığını hatırlatan Trump, sürecin bu şekilde devam etmesini umduklarını belirtti.

KOVİD-19 SÜRECİYLE İLGİLİ SORU YÖNELTİLDİ

Trump'a, Rusya'daki gelişmelerin Kovid-19 salgınının başlangıç dönemini hatırlatıp hatırlatmadığı da soruldu.

ABD Başkanı, Çin'in de Rusya'nın da bu tür süreçlerde kamuoyuyla fazla bilgi paylaşmadığını ve durumun kontrol altında olduğunu bildirdiğini söyledi.

PUTİN İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPACAK

Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ne zaman görüşeceğine ilişkin soruya da yanıt verdi.

“Bugün ayarlanmış bir telefon görüşmemiz olacak. Bugün Putin'in doğum günü.” diyen Trump, görüşmenin gün içerisinde yapılacağını açıkladı.

RUSYA'DAKİ SALGIN ŞÜPHESİ NASIL BAŞLADI?

İrkutsk Bölge Valisi İgor Kobzev, 2 Ekim'de bölgede yaşayan bir kişide “özellikle tehlikeli bir enfeksiyon şüphesi” bulunduğuna ilişkin bilgiler üzerine olağanüstü sıhhi ve salgınla mücadele komisyonunun toplandığını duyurmuştu.

Bazı sosyal medya kanallarında aynı gün bir veba ile mücadele enstitüsü çalışanının “akciğer vebası” nedeniyle hayatını kaybettiği öne sürülmüştü.

Rospotrebnadzor ise Sibirya ve Uzak Doğu İrkutsk Veba ile Mücadele Enstitüsünde görevli bir çalışana “nedeni belirlenemeyen zatürre” teşhisi konulmasının ardından özel önlemlerin devreye alındığını bildirmişti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Başakşehir’deki okul saldırısında 3 tutuklama
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Başakşehir’deki okul saldırısında 3 tutuklama
WhatsApp
İhbar Hattı