Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Şili’de sel felaketi: Mapocho Nehri taştı, 6 kişi yaralandı

Şili’nin başkenti Santiago’da şiddetli yağışların ardından Mapocho Nehri taştı. Ev ve iş yerlerini su basarken 6 kişi yaralandı, 12 binden fazla hane elektriksiz kaldı.

DÜNYA 09.10.2026 13:29 Güncelleme: 09.10.2026 13:32 Sibel Eyüpoğlu Okuma Süresi: 2 dk
Şili’de sel felaketi: Mapocho Nehri taştı, 6 kişi yaralandı
Paylaş:
N

Şili’nin başkenti Santiago ve çevresinde etkili olan şiddetli yağışlar sele yol açtı. Mapocho Nehri’nin taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, aralarında bir yaşındaki çocuğun da bulunduğu 6 kişi yaralandı. Şili Devlet Başkanı Jose Antonio Kast, kentte acil durum ilan etti.

MAPOCHO NEHRİ TAŞTI

Santiago’da günlerdir etkili olan sağanak yağışlar, kentin içinden geçen Mapocho Nehri’nin taşmasına neden oldu. Taşkınla birlikte bazı ev ve iş yerleri sular altında kalırken, yolların bir bölümü ulaşıma kapandı. Selden etkilenen bazı bölgelerde tahliye kararı alındı. Santiago Belediye Başkanı Catalina San Martin, son günlerde kente düşen yağış miktarının ekim ayı ortalamasının yaklaşık dokuz katına ulaştığını açıkladı.

6 KİŞİ YARALANDI

İlk belirlemelere göre sel nedeniyle can kaybı yaşanmadı. Aralarında bir yaşındaki çocuğun da bulunduğu 6 kişinin yaralandığı bildirildi. Evlerinde mahsur kalan kişilerin kurtarılması için helikopterlerin de kullanıldığı tahliye çalışmaları yürütülüyor.

12 BİNDEN FAZLA HANE ELEKTRİKSİZ KALDI

Şiddetli yağışların elektrik altyapısını da etkilemesi sonucu 12 binden fazla haneye elektrik verilemedi. Kentte eğitime ara verilirken, ekipler su baskınlarının yaşandığı bölgelerde tahliye, kurtarma ve hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

SANTIAGO’DA ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Şili Devlet Başkanı Jose Antonio Kast, sel ve şiddetli yağışların ulaşım ile günlük yaşam üzerindeki etkileri nedeniyle Santiago’da acil durum ilan etti. Yetkililerin yağışların etkili olduğu bölgelerdeki çalışmaları devam ediyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
131 yatırım fonu için kanun teklifi TBMM'ye sunulacak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
131 yatırım fonu için kanun teklifi TBMM'ye sunulacak
WhatsApp
İhbar Hattı