Suriye'de İç Güvenlik Güçleri ile Genel İstihbarat Teşkilatı tarafından terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonlarda örgüte bağlı bir hücre çökertildi. Operasyonda 4 kişi yakalanırken, terör eylemlerinde kullanılmak üzere hazırlandığı belirtilen çok miktarda patlayıcı madde ele geçirildi.
DEAŞ HÜCRESİNE OPERASYON
Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, İç Güvenlik Güçleri ile Genel İstihbarat Teşkilatı DEAŞ'a yönelik ortak operasyonlar gerçekleştirdi.
Operasyon sonucunda örgüte bağlı bir hücrenin faaliyetlerine son verildiği ve hücrenin 4 elebaşının yakalandığı bildirildi.
RAKKA'DAN ÜÇ BÖLGEYE UZANAN FAALİYET
Yapılan incelemelerde hücrenin faaliyetlerinin Rakka'da başladığı ve Halep, İdlib ile Humus'a kadar uzandığı tespit edildi.
Yakalanan hücre üyeleri; kişileri kaçırmak, el yapımı patlayıcı yerleştirmek ve suikast düzenlemekle suçlanıyor.
İlk belirlemelere göre şüphelilerin en az 5 kaçırma olayına doğrudan karıştığı bildirildi.
YENİ SALDIRILAR HAZIRLADIKLARI BELİRTİLDİ
Güvenlik birimlerinin elde ettiği ilk bilgilere göre hücre üyelerinin yeni saldırılar için hazırlık yaptığı tespit edildi. Planlanan saldırıların ülkenin güvenlik ve istikrarını hedef aldığı belirtildi.
Operasyonla birlikte hücrenin faaliyetlerinin ve hazırlık aşamasındaki saldırıların engellendiği aktarıldı.
PATLAYICI MADDELER ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlar sırasında çok miktarda patlayıcı madde de ele geçirildi.
Söz konusu patlayıcıların terör eylemlerinde kullanılmak üzere hazırlandığı kaydedildi. Yakalanan 4 kişinin kaçırma, EYP yerleştirme ve suikast suçlamalarıyla bağlantılı faaliyetlerinin bulunduğu bildirildi.